Tässä toisessa osiossa Hallitustorilta ja Hallituskadulta tulee jo paljon tuoreempia valokuvia Mikkelistä kuin edellisessä. Liikkeelle lähdetään 1960-luvun alkupuolilta. Viimeisin kuva on parin vuoden takaa.

Valokuvaaja Pekka Kyytinen on ollut Mikkelin Hallitustorilla vuonna 1961. Tässä on omenia ja kukkia kaupan. Kuva on Museoviraston kokoelmista peräisin.

Blogini ”sisältää mainoslinkkejä ja ne ovat merkitty *-merkillä”.

Hallituskatua 1960-luvulla on ikuistanut meitäkin varten nähtäväksi Mikkelin valokuvausliike. Kuva on Mikkelin kaupungin museoista.

Hallituskatua 1960-luvulla toiseen suuntaan kuvattuna kuin edellinen kuva oli. Kuva on Mikkelin kaupungin museoista.

Jäätelökioskia on torin kupeessa kuvannut Pekka Kyytinen vuonna 1961. Kuva on Museovirastosta.

Tässä on kaupungintalo ja torin parkkialuetta vuonna 1963. Suomen kunnallislehden valokuvaaja on ikuistanut tätä näkymää. Kuva on Mikkelin kaupungin museoista.

Mikkelin kevätmarkkinat 15-16.3.1972 ovat meneillään. Pirjo Julkunen on ikuistanut näkymää torilta. Kuva on Mikkelin kaupungin museoista.

Tässä on vielä toinen kuva kevätmarkkinoilta vuodelta 1972. Viipurin rinkeleitä löytyy ainakin kahdelta markkinakauppiaalta. Tämänkin kuvan on Pirjo Julkunen ottanut. Kuva on Mikkelin kaupungin museoista.

Talvista näkymää Hallituskadulta 1970-luvulta.

Hallitustoria ja Hallituskatua on kuvannut 27.5.1973 Aalto-yliopisto.

Mikkelin torin parkkialuetta on 1970-luvulla kuvannut Volker von Bonin. Kuva on Museovirastosta.

Markkinat ovat meneillään Hallitustorilla joko 1981 tai 1982 vuonna. Kuva on otettu lounaasta. Se on Mikkelin kaupungin museoista peräisin.

Teuvo Kanerva on ikuistanut Mikkelin toria kamerallaan vuonna 1982. Kuva on Museoviraston kokoelmista.

Marsalkka Carl Gustav Emil Mannerheimin patsasta on kuvannut Soile Tirilä Mikkelin torilla. Taustalla on Lääninhallituksen rakennus. Ajankohta on vuosi 2006. Kuva on Museovirastosta.

Tässä on meneillään heinäkuun viimeinen lauantaina vuonna 2021. Tapasimme Mikkelin torilla Kari Ollikaisen ja Pertti Koistisen kanssa. Muistelimme menneitä kahvin ja baakelsin kera. Kuvan on ottanut Konstan alias Pertin vaimo Anna-Maija. Kävin ennen tätä tapaamista sukukokouksessa Teatteriravintola Ilossa pari sataa metriä Hallituskatua kirkon suuntaan tästä paikasta.

Laitan ohessa kaksi sopimuskumppanieni mainosta. Klikkaa kuvia ja katso, mitä heillä on tarjottavana.

*

Katso ja klikkaa, mitä löytyy Naantalista!

*

Matilla ja Tepolla oli aikoinaan huonoa tuuria, kun he saivat arvotonta kissankultaa. Klikkaa ja katso, mitä Laatukorusta löytyy!