Olen vieraillut Imatralla nuoruudessani useita kertoja jalkapalloilun merkeissä. Pelasin Mikkelin Palloilijoiden juniori-ikäluokissa. Kuuluimme Saimaan Piiriin, kuten myös Imatran Pallo-Salamat eli PaSa. Matkaa Mikkelistä Imatralle on noin 145 km. Viimeksi olen vieraillut Imatralla vaimoni kanssa vuonna 2016. Vietimme viikonlopun Kylpylässä noin viiden kilometrin päässä Imatran keskustasta. Spa hotellissa oli tuolloin selkeä enemmistö venäläisiä asiakkaina.
Vanhimmat kuvani ovat yli 125 vuoden ikäisiä, joita nyt tuon tarjolle. Useissa korteissani lukee Imatra ja voisi ymmärtää, että niissä olisi vähän asutustakin ympärillä. Alun perin Imatrasta puhuttaessa tarkoitettiin vain Imatrankoskea. Postikorttejani jonkin aikaa sitten lajitellessani huomasin, että tähän asti vanhin korttini on juuri täältä ja se on leimattu 2.4.1899. Aloitan sillä kuvapainotteisen blogini.

Vallinkoski sijaitsee noin 3,5 kilometrin päässä Imatrankoskesta. Tämä postikorttikuva on otettu siellä. Korttia on myyty Wiipurissa Cloubergin kirjakaupassa. Kortin on saanut neiti Ida Stenius Kirkkokadulle Helsinkiin. Sen on lähettänyt Ester ja Ali Viipurista.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä ja ne ovat merkittyinä loppupuolella *-merkillä.

Koska kyseessä on tähän asti vanhin korttini, joka on itselleni vastaan tullut, niin laitanpa siitä tämän osoitepuolenkin näkyviin. Tästä myös näkee sen, että tilaa kirjoittamiselle ei ollut perustietojen lisäksi. Siksi usein tämän ikäisissä korteissa on kuvapuolelle tullut tekstiä ympäriinsä. Venäläiset postimerkit olivat vuoteen 1917 käytössä.

Lyseolainen Sigurd Egeberg on saanut tämän postikortin Raumalle 21.7.1916. Hänen äitinsä on sen hänelle lähettänyt.
Vuoksenniska on tänä päivänä yksi Imatran keskustan kaupunginosista. Kaksi muuta on Imatrankoski ja Mansikkala.

Neiti Fanny Sundell on saanut käsipostissa tämän kortin Uudenmaankadulla Helsingissä. Tällä puolella näkyy, että 14 vuotta on tullut mittariin. Vallinkoski säilyi luonnonmukaisena vuoteen 1944 asti. Tämä virtaava vesi on Vuoksea.

Iida Nurmela on saanut tämän postikortin Vaasaan syksyllä 1916. Wäinö-veli Viipurista on tämän kortin hänelle lähettänyt. Taustalla näkyy Valtion hotelli.

Neiti Aamu Ansas on saanut tämän postikortin Waasaan syksyllä 1910. Syntymäpäiväonnittelut ovat tässä lähetetty. Fanny on häntä onnitellut.
Imatran Valtionhotelli valmistui vuonna 1903 Imatrankosken partaalle. Arkkitehtina on ollut Usko Nyström. Hän on kuuluisan valokuvaajan I.K.Inhan veli. IK:n oikea nimi oli Into Konrad Nyström. Tämä hotelli on kivirakenteinen jugendlinna. Ennen tätä tienoolla oli paljon majataloja, joista ensimmäinen avattiin vuonna 1846. Tämä hotelli on myös toiminut sotien aikana sotilassairaalana ja armeijan esikuntana.

Tämä postikortti on liikkunut 20.11.1914. Sen on saanut varmaankin yrittäjien oma poika Sigurd Egeberg Wiipuriin Brahekadulle. Kortin on lähettänyt hänen äitinsä.
Tämän pensionaatin perustaja oli norjalaissyntyinen Adolf Hansens Egeberg vuonna 1893.

Tässä on jo pientä taajamaa syntynyt Imatralle. Postikortti on liikkunut keväällä 1903 neiti Tyyne Taipaleelle Kuhmalahteen Puntarinkylään. Kyseinen paikka on entinen Suomen kunta Pirkanmaalla. Se liitettiin Kangasalaan vuonna 2011.

Kuva ei suinkaan ole yllämainitulta päivämäärältä, vaan tämä postikortti on liikkunut silloin. Neiti Saga Wahlbeck on saanut tämän kortin Vanhaan Waasaan Korsholmiin. Aili on tämän kortin Ruokolasta lähettänyt.
Saksalaiset ja venäläiset turistit tulivat Imatran koskille kalastelemaan ja ihailemaan näyttäviä koskia. Siitä sai ensimmäinen hotelliyrittäjä Pietarista inspiraation . Imatran matkailumaine alkoi kuitenkin jo vuonna 1772. Silloin kävi Katariina Suuri koskivierailulla täällä.

Tällä komealla postikortilla Imatralta on toivotettu Onnellista ja rauhallista Uutta Vuotta. Vastaanottaja on ollut toimittaja Ossian Ansas perheineen Waasassa. Hidenien perhe on heitä onnitellut Helsingistä.
Jatkan vielä Imatran postikorteilla muutaman blogin verran, sillä näitä on kertynyt noin viisikymmentä. Imatrasta tuli kauppala vuonna 1848. Se kuuluu Etelä-Karjalan maakuntaan. Asukkaita on tällä hetkellä noin 25 000. Suurimpia työnantajia ovat Stora Enson Imatran tehtaat ja Ovakon terästehtaat Imatran kaupungin ohella. Vuoksi virtaa läpi kaupungin.
Tässä on suorat linkit edellisiin viimeisimpiin blogeihini. Käy kurkistamassa!
- Suomalaisia kirkkorakennuksia postikorteissa
- Lisää kotimaisia postikorttitaiteilijoita
- Terveisiä Kotkasta postikorttien kautta
- Kotimaisia postikortin tekijöitä neljännen kerran
- Suomalaisia postikortin tekijöitä kolmannen kerran
Laitan muutaman mainoksen sopimuskumppaneiltani. Klikkaa kuvaa ja katso, mitä on tarjolla!
*Värien juhlaa on Vallilalla ollut jo 90 vuotta. Sitä on verhoissa ja matoissa sekä muissa tekstiileissä. Klikkaa kuvaa ja käy katsomassa!
*Kurkista tästä Finlaysonin vaatepuolta. Klikkaa kuvaa ja katso!
2 kommenttia
Komeita wanhoja postikortteja ja hieno blogi sinulla! Nämä ovat ihania ja mielenkiintoisia, itseltänikin löytyy jokunen wanha postikortti.
Kiitokset kiinnostuksesta! Olen intoa täynnä postikorttien suhteen.