Tuon nyt postikorttieni lajittelun ja kuvaamisen yhteydessä tänään vastaan tulleita aarteita. Jokunen harvinaisuuskin on oman käsitykseni mukaan tässä joukossa. Aihepiiri on melko laaja joulusta vappuun ja Chicagosta Heidelbergiin. Olen aiemmin yrittänyt tuoda kortteja kronologisessa järjestyksessä, mutta nyt sillä ei niinkään ole väliä. Kun olen saanut selvitetyksi jonkin kortin piirtäjän, niin kaivan hänestä heti tietoa wikipedian ihmeellisestä maailmasta. Jaan sitä osin tässäkin.

Miss Irma Berg on saanut Chicagosta joulukortin 18.12.1916. Kortti on painettu Saksassa. Sitä on myynyt Fredrik Peterson Bromfield St. Bostonissa. Irma on asunut Waasassa. Serkut Anna, Elizabeth, Walter ja George toivottavat Hauskaa joulua ja Onnellista uutta vuotta 1917.
Blogini ”sisältää mainoslinkkejä ja ne ovat merkittyinä loppupuolella *-merkillä.

Pikku tyttönen Lyyli Heino on on saanut Pappilaan käsipostissa ystävyyskortin 23.5.1918. ”Onnea oi muuta en sulle toivoa voi!” Näin toivotteli EH.

Tämä postikortti on liikkunut 2.5.1904. Näyttää siltä, että Saksassakin on vietetty vappua. Oikeammin siellä vietetään Walpurgisnachtia, josta meidänkin sana ”vappu” on aikoinaan väännetty. Walburginiltana noitien uskottiin kokoontuvan Brockenilla Harz-vuoriston korkeimmalla huipulla. Perinteisiin kuuluu kokkojen polttaminen pahojen henkien karkoittamiseksi.
Tämän postikortin on saanut neiti Fanny Boström Erikinkadulle Helsinkiin. Hän on täyttänyt 14 vuotta.

”Kukat kauniit haltioineen sinua nyt tervehtää, juhlamieltä toivoo sulle, kirkasta kuin kevätsää.” Näin lukee tämän postikortin alaosassa. Signe Aspelin on tämän pääsiäiskortin piirtänyt. Signe syntyi 22.10.1881 ja kuoli 12.1.1961. Hän oli ruotsalainen piirustusopettaja, kuvittaja ja kuvataiteilija. Aspelin julkaisi useita omia lastenkirjoja, joissa oli sekä tekstiä että kuvia. Hän oli kuvittamassa myös muiden tekemiä kirjoja. Hän suunnitteli useita postikortteja, pääosin joulu- ja pääsiäiskortteja.
Tämän kortin on saanut käsipostissa Waasassa nuori neiti Aamu Ansas isältään.

”It never rains but it pours”. Näin sanottiin, että kun jotain pahaa tapahtuu, tapahtuu yleensä muita huonoja asioita samaan aikaan. Ei koskaan sada, mutta sataa. Tämä on brittiläinen idiomi. Tämän postikortin on piirtänyt taidemaalari Ben-Hur Baz (1906-2003). Hän oli syntyisin Meksikosta. Hän oli pin-up- ja glamourtaiteilija, joka tuli tunnetuksi 1940- ja 1950-luvulla yhteistyöstä Esquire-lehden kanssa.
Tämän kortin on saanut neiti Fanny Nylund käsipostissa sydämellisin onnitteluin kahdelta Signeltä ja Sigridiltä. Tämä kortti on painettu vuonna New Yorkissa.

Tämä postikortti on liikkunut 12.8.1913. Sen on saanut herra Sulo Wiljanen Hietalahdenkatu 9 osoitteeseen Helsingissä. Tämän kortin on piirtänyt M.Billing.
Pillinki nimi oli tuttu myös kotikaupungissani Mikkelissä nuoruuteni aikana ja varsinkin ennen sitä. Petter Carl Billing perusti sinne 1847 Seurahuoneen joka toimi vuoteen 1893 saakka. Sitä kutsuttiin perustajansa mukaan Pillingiksi. Samalla nimellä Pillinki avattiin hotelli ja ravintola syksyllä 1954 Mikkelin Säästöpankin taloon Porrassalmenkatu 16.

Neiti Vivi Björkman on saanut tämän joulukortin Skepparegatan 24 osoitteeseen Pietarsaaressa. Se on lähetetty Norra Kvinnebystä Kalmarista Ruotsista. Ruth Rosengren on sen sieltä postittanut terveisineen.

”The girl he left behind” lukee kortissa alaosassa. Harrison Fisher on tämän postikortin piirtänyt. Hän syntyi Brooklynissä 27.7.1877 ja kuoli Manhattanilla 19.1.1934. Hän oli yhdysvaltalainen kuvittaja. Tämän kortin on saanut Waasaan neiti Naima Broij.

Tämän kortin piirtäjä oli alkuaan puolalainen. Hän oli Wilhelm Kotarbinski (1848-1921).Kortin on saanut opettajatar Elin Koskinen Räisälään Sairaalaan. Kortin lähettäjä on ollut Heinolan seminaarissa.

Ruotsalainen taiteilija ja kuvittaja Jenny Nyström on tämän postikortin piirtänyt. Hänet tunnetaan pohjoismaisen kuvallisen tonttuhahmon luojana. Nyström yhdisti piirroksissaan kansanperinteen ja joulunvieton. Hänen jälkiään Suomessa seurasivat Rudolf Koivu ja Martta Wendelin. Jenny syntyi Kalmarissa 13.6.1854. Hän kuoli 17.1.1946.
Neiti opettajatar Lyydi Vehniäinen on saanut tämän uuden vuoden kortin Porvooseen. Lähettäjä on ollut Vieno Kotkasta. Suomi on ollut vajaan kuukauden itsenäinen tässä vaiheessa.

Adele Söderberg on tämän joulukortin piirtänyt. Adelaide syntyi Tukholmassa 17.5.1880 ja kuoli siellä 3.3.1916. Hän oli siis vajaa 36 vuotta ollessaan. Neiti Kamp on Waasassa saanut tämän kortin, joka on lähetetty Tampereelta.

Raphael Tuck oli suuri postikorttien kustantaja Englannissa. Tämä meriaiheinen kortti on kulkenut kevättalvella 1912. Neiti Fanny Nylund on saanut tämän Walolta ja Sulolta Albertinkadulle Helsinkiin onnittelujen kera.
Laitan tähän linkkinä viimeisimmät artikkelini. Niistä on suurin osa postikortteihin liittyviä. Saa nähdä, kuinka kauan tätä intoa kestää korttien parissa. On tämä ihan hyvää vastapainoa kävelyharrastukselleni, jota yhä teen pienemmässä määrin. Kilometrit ovat asettuneet 12-15 väliin vuorokaudessa. Keväällä määrät sitten vähän kasvavat.
- Suomalaisia kirkkorakennuksia postikorteissa
- Lisää kotimaisia postikorttitaiteilijoita
- Terveisiä Kotkasta postikorttien kautta
- Kotimaisia postikortin tekijöitä neljännen kerran
- Suomalaisia postikortin tekijöitä kolmannen kerran
Tässä tulee myös muutama mainos sopimuskumppaneiltani. Klikkaa kuvia ja katso, mitä on tarjolla!
*Vallilasta löydät matot ja verhot sekä paljon muuta kodin sisustukseen liittyvää. Klikkaa kuvaa ja katso!
*Klikkaa kuvaa ja katsele fillareita! Onnipyörällä on Suomen laajin valikoima sähköpyöriä!